16 Haziran 2011 Perşembe

Kruvasan



Arkadaşımız Sevim'e bizimle 'Kruvasan' tarifini paylaştığı için teşekkür ederiz :)

Kullanılan Malzemeler:
- Yarım kilo un
- 20 gr. kuru maya
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı (çırpılmış)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- su

Hazırlık
1.Püf Noktaları

2.Yapımı gerçekten çok zahmetli ve zor olan bu tarif gerçek bir fransız aşçıdan alınmıştır.

3.Evimde yaptığımda da gerçekten çok başarılı oldu. Hamurun yarısını ayırıp dondurmuştum, daha sonra çözdürüp tekrar kullanabildim. Yiyen herkes tadına hayran kaldı.

Tarifin Hazırlanışı
1.Mikserin hamur karıştırma kısmına unu, mayayı, tuzu, şekeri, suyu ve sütü koyun ve karışım, hamur haline gelene kadar makineyi çalıştırın. Daha sonra makineyi durdurup hamuru biraz da elinizle yoğurmaya devam edin (kulak memesi kıvamına gelmeli).

2.Hamuru bir borcama koyup üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve bir gece boyunca buzdolabında bu şekilde bekletin.

3.Ertesi gün hamuru buzdolabından alıp oklavayla 2 parmak kalınlığında olacak şekilde açın. (hamur yapışıyorsa zemini ve oklavayı biraz unlayın). Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağının tamamını hamurun üzerine yayıp hamuru 2 defa katlayın (sağdan sola ve önden arkaya doğru). Hamuru tekrar açıp yine 2 defa katlayın (bu defa soldan sağa ve önden arkaya) ve son olarak hamuru yine açıp tekrar 2 defa katlayın (sağdan sola ve önden arkaya).

4.Hamuru tekrar borcama yerleştirin. hava almayacak şekilde üzerini kapatıp 4 saat oda sıcaklığında bekletin.

5.Bu defa hamuru 3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde oklavayla açın. Hamurdan ikizkenarlı ve dikaçılı (kısaca uzun üçgenler) kesin. Alt kenarların ortasına küçük bir çentik açtıktan sonra rulo olarak sarın ve ay şekli vererek önceden yağladığınız tepsiye dizin.

6.Şekil verilmiş haliyle hamuru yine üzerine hava almayacak şekilde kapalı olarak 1 saat daha oda sıcaklığında bekletin.

7.Üzerlerine yumurta sarısından elinizle ya da fırça yardımıyla sürün (fazla bastırmayın hamurun kabarıklığı inmemeli) ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 – 15 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Kakaolu Toplar


Arkadaşımız Sevim'e bizimle 'Kakaolu Toplar' tarifini paylaştığı için teşekkür ederiz :)

Malzemeler

•1 paket margarin (oda yumuşaklığında)

•2 yumurta

•1 çay bardağı toz şeker

•2,5 yemek kaşığı kakao

•Aldığı kadar un

•1 paket kabartma tozu, hindistan cevizi

•Şerbeti : 1 su bardağı toz şeker

•2 su bardağı su

Hazırlık
1.Hazırlanışı

•Margarin elle iyice yumuşatılır. sonra yumurtalar ve şeker eklenir. biraz yoğurulur ve sonra kakao eklenip karıştırılır. kakao iyice karıştıktan sonra un ve kabartma tozu da ilave edilir ve iyice yoğurulur. kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir. bu arada şerbet yapılır. ve ılınmaya bırakılır.

Tarifin Hazırlanışı
1.hamurdan top top parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizilir. 170-180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.kurabiyeler fırından çıktıktan sonra önce şerbete batırılıp çıkartılır sonra hindistan cevizine bulanır ve başka bir tepsiye dizilir. (şerbet ılık, kurabiyeler çıkar çıkmaz sıcak olacak)

3 Haziran 2011 Cuma

Bebek Şekeri Örnekleri :)
















Aparatlarını alıp kendi yapmış olduğum bebek şekerlerimi göstermek istedim.
Sizlerede fikir olması açısından, fikirlerimizi burada paylaşmış oluruz.
Ben birkaç çeşit bebek şekeri hazırladım. Şeker yerine lavanta kullandım. Hem güzel kokusu için hemde işlevsel olsun diye düşündüm. Ama tabiki şekerle hazırlamakda güzel fikir.


Bebek şekerlerimden biri çerçeve şeklinde. Bu çerçeveyi içerisine fotoğraf koyup hem ayaklığı sayesinde masa üzerinde dekoratik olarak bulundurabilirsiniz hemde arkasındaki mıknatısla birlikte buzdolabınada yapıştırılabilirsiniz.


Hazırladığım diğer bebek şekerim çalışma masanızda şık bir duruş sergileyecek olan notluk şeklinde. Arkasındaki mandal sayesinde not tutturabilirsiniz.

Diğer bebek şekerimde lavantasıyla birlikte evinizin her köşesinde süs olarak bulundurabileceğiniz sevimli bir bebek figürü.


Sizinde bu tarz fikirleriniz olduğunda burada bizimle paylaşırsanız seviniriz :)