![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja6Sr9ioEWxrhoMN6GJbClv_UQ4zgzTGzf0Ziz30dz_6IKU8pCzlUuB-UYXt6nEZ8W0T75vX67uQbwh7rPZVPCNaWj1-3Rf7opFR1lJkeFrUWN43aBT8xd2NDTc0RSRxNPPArJZCgFelq3/s200/76525_164874650214794_136306573071602_285374_236061_n.jpg)
Malzemeler
Yarım litre süt
6 yumurta
1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
Yarım paket vanilya
Yapilisi
1- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.
2- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
3- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.
4- Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (Tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.)
5- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.
Not:
1) Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz.
2) Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder