1 Nisan 2012 Pazar

Diş Buğdayı Partisi İçin Alternatif Pastalar



Önce pastamızın kekini hazırlamakla başlayalım. İsterseniz pasta kekini  kendiniz hazırlayabilirsiniz, veya hazır pasta tabanı kullanarakda pastanızı yapabilirsiniz.

Klasik Sade Pandispanya (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
-4 Adet Yumurta
-4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
-4 Türk Kahvesi Fincanı Un
-2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
-3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Paket Vanilya

Yapılışı:
Yumurta aklarını bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine spatula, çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kek kalıbını istediğiniz gibi yuvarlak, kare veya dikdörtgen seçebilirsiniz.
Pastanız soğuyunca diş figürünü oluşturma aşamasına geçebilirsiniz artık. Diş figürünü ben kendim hazırladım. Elde ettiğim birkaç diş figürünü örnek alarak kendi diş figürümü hazırladım. Daha sonrada bilgisayardan print aldım. Sizde resimdeki diş figürünü word dökümanına kopyalayıp pastanızın büyüklüğüne göre ayarlayıp print alın. Sonrada makasla kesin. Daha sonra bu figür kağıdını pastanızın üzerine koyun ve kürdanlarla birkaç yerinden tutturun. Sonra bu figürün etrafından bıçak yardımıyla keserek pastanızı diş figürü şekline getirin. Şimdi diş figürü şeklindeki pastanızı ortasından ikiye kesin ve hazırlayacağımız kremayı ara kat kısmına sürüp içini meyvelerle donatın.

Meyveli Pasta Kreması:
Malzemeler:
-2.5 su bardağı süt
-1 türk kahvesi fincanı un
-4 tatlı kaşığı mısır nişastası
-2 türk kahvesi fincanı toz şeker
-Bir miktar limon veya portakal kabuğu rendesi (arzuya göre)

Yapılışı:
Bir çelik tencereye vanilya ve portakal kabuğu rendesi hariç tüm malzemeleri ekleyerek başlıyoruz. Ocağa almadan önce tencerede hepsini çırpma teliyle karıştırın. Sonra ocak üstünde göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli çırparak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya balayınca vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Tamamını karışması için tekrar çırpın sonra ateten alıp biraz soğumaya bırakın. Kremanızın daha pürüzsüz olası isterseniz biraz mikserle çırpabilirsiniz.
Sonra ortadan ikiye kestiğiniz diş figürü şeklindeki pastanızın alt tabanını şekerli sütle ıslatıp kremayla kaplayın. Üzerini istediğiniz meyvelerle donatın. İnce dilimlenmiş çilek, muz ve kivi kullanabilirsiniz. Ayrıca meyvelerin üzerine file fındıkda koyabilirsiniz. Daha sonra pastanızın diğer kısmını üzerine kapatın. Pastanızı bir müddet dinlendirin. Şimdi sıra geldi pastanızı şeker hamuruyla kaplayıp süslemeye.

Pastayı Şeker Hamuruyla Süsleme:
Öncelikle pastanızın üzerini beyaz şeker hamuruyla kaplayın. Yapışmaması için hamurun altına pudra şekeri veya nişasta serpin. Merdanenin yapışmaması için birazda hamurun üzerine serpin. Normal bir hamur açar gibi açın. Sadece tersini çevirmeyin, hep aynı yüzünden her tarafını aynı kalınlıkta olacak şekilde açmaya çalışın. Ne çok ince ne çok kalın olmalı. Orta kalınlıkta açıldığında ellerinizi hamurun altından tutup hamuru pastanın üzerine yerleştirin. Kenarlarını düzeltin. Pastanın yan duvarlarına şeker hamurunu elinizi hafifçe bastırarak yapıştırın. Yırtılmaması için çok fazla çekmeyin. Pastanızın üzerini daha düzgün olması için şeker hamuru ütüsü adı verilen aletlede düzeltebilirsiniz.

Şimdi pastanızın üzerini renkli şeker hamurlarını kullanarak süsleyebilirsiniz. Yapacağınız Diş figürünün gözünü, ağzını ve dişini yine hazırladığınız kalıpları kullanıp şeker hamurunu bıçak yardımıyla keserek yapabilirsiniz. Ağzını siyah şeker hamuruyla yapın. Siyah şeker hamurunu siyah gıda boyasını beyaz şeker hamuruyla karıştırıp yoğurarak elde edebilirsiniz. Gözünün siyah kısımlarınıda yine siyah şeker hamuru kullanarak oluşturun. Gözünün siyah ve beyaz kısımlarını büyükten küçüğe doğru üst üste sıralayın. Diş figürünün dilini ağız ölçüsüne göre kendiniz oluştırabilirsiniz. Ağız şeklindeki ölçünüzü merdaneyle açtığınız kırmızı hamurun üzerine koyun ve alt kısmını keserek ölçü alın. Sonra dilin iki kenarının ölçüsünü istediğiniz uzunlukta alarak bir kenarından başlayın oval bir şekilde keserek diğer kenarına ulaşın. Böylece oluşturduğunuz dili ağız figürünün üzerine yapıştırın.

Diş figürünün burnunu beyaz şeker hamurundan yuvarlak bir şekil elde edip oluşturun.
Erkek diş figürünün şapkasını yapmak için önce mavi şeker hamurunu merdaneyle açın. Sonra yuvarlak bir kase ilede ölçü alabilirsiniz. Kaseyi hamurun üzerine koyun ve bıçakla etrafını dikkatlice kesin. Elde ettiğiniz yuvarlak hamuru erkek diş figürünün üst köşelerinden birine yarım daire gibi yerleştirip bastırarak yapıştırın. Kalan kısmı bıçakla kesin. Şapkanın ovalliğini elinizle sağlayın.

Erkek diş figürü için mavi, kız diş figürü içinde pembe kurdela oluşturun. Önce hamuru merdaneyle açın. Sonra düz bir pasta ekipmanını cetvel gibi kullarak dikdörtgen bir şekil kesin. Sonra bu şeklin tam ortasından hem üst hemde alt kısmından ortaya doğru büzün ve elinizle birbirine yapışasını sağlayın. Sonra kurdelanın orta kısmına yine düz bir pasta ekipmanını cetvel olarak kullanıp kestiğiniz şerit şeklindeki şeker hamuruyla kaplayın ve kurdelanın arkasında birleştirin. Böylece birleşme yeri kurdelanın arkasında kalacaktır. Kurdelanın üzerini yıldız şeklindeki draje şekerlerle süsleyebilirsiniz.
Diş figürlerinin pantolon ve etek kısımlarınıda yine şerit olarak kestiğiniz şeker hamurlarıyla hazırlayın. Etek kısmını yine yıldız şeklindeki draje şekerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.