5 Ocak 2012 Perşembe

Damla Cikolatali Kurabiye


24 kurabiye

malzemeler:

* 1/2 su bardağı tereyağı (125gr)
* 1 su bardağı kahverengi şeker
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yumurta
* 2 tatlı kaşığı vanilya esansı (ben 1 paket vanilin kullandım)
* 1+3/4 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* isterseniz 1+1/2 tatlı kaşığı espresso (toz)
* 1 su bardağı sütlü damla çikolata

not: su bardağı normalden büyük olmalı

hazırlanması:

1. fırını 150C'ye getirin. tereyağını ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. (yaklaşık 30 saniye)
2. yumurtayı ve vanilyayı ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
3. bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. bunu yağa ekleyip düşük hızda 15 saniye karıştırın.
4. espressoyu ve çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. (hamurunuz normal kurabiye hamurundan farklı olarak elinize yapışan bir kıvamda olacak)
5. fırın tepsisini yağlayın. hamurdan bir kaşık alıp tepsiye koyun. hamurun üzerini kaşığın arkası ile düzleyin. 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder