Hamuru için :
1 kilo un
1 cay bardagi siviyag
1 yas maya
1 cay bardagi su
tuz
aldigi kadar süt
Bu malzemelerle yamuşak bir hamur yapılır.
iç harcı için:
yarim kilo kıyma
2 kuru sogan
3 tane yesil biber
2 adet domates rendesi
karabiber , pulbiber , tuz ve maydanoz
Yapılışı:
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp merdaneyle açılır. İç harcı konup kenarları kapatılır ve kenardaki hamuruna yumurta sarisi sürülür. 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
1 kilo un
1 cay bardagi siviyag
1 yas maya
1 cay bardagi su
tuz
aldigi kadar süt
Bu malzemelerle yamuşak bir hamur yapılır.
iç harcı için:
yarim kilo kıyma
2 kuru sogan
3 tane yesil biber
2 adet domates rendesi
karabiber , pulbiber , tuz ve maydanoz
Yapılışı:
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp merdaneyle açılır. İç harcı konup kenarları kapatılır ve kenardaki hamuruna yumurta sarisi sürülür. 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder