12 Eylül 2011 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE

(üyelerimizden Reyhan Öztürk'e bizimle Limonlu Cheesecake tarifini paylaştığı için teşekkür ederiz.)




Gerekli Malzemeler ;
• 1,5 paket eti burçak
• 50 gr tereyağı
• 3 paket krem peynir (mümkünse trakya çiftliği)
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 2 yumurta
• 200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
• 3 çorba kaşığı un
• yarım limon suyu ve rendesi

Yapılışı:
Eğer tabanını tart tabanı gibi yapmak isterseniz bu tariften yararlanabilirsiniz.
Öncelikle fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini alümunyum folyo ile saralım. Büskuvileri rondodan geçirelim. Tereyağını eritelim ve büskuviler ile iyice karıştıralım. Kalıbımızın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim.
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Vanilyayı katıp tekrar çırpalım. Unu ekleyip tekrar çırpalım. Peynirler hariç diğer malzemeleride katıp çırpalım. En son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Buzdolabından kalıbımızı çıkaralım. Limonlu karışımımızı büskuvilerin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tezgahta ılımasını bekleyelim. Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur.
Servis ederken 1 dilim limon ile süsleyebilir, çikolata sos yanında sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder