11 Ekim 2011 Salı

Ispanakli Kis


Hamur Malzemeleri:

* 100gr soğuk margarin
* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır bir hamur elde etmek isterseniz yoğurt yerine buzlu su)


1. Margarini unla mıncıklayarak unufak hale getirin.
2. Yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış 21cmlik kalıbınıza (veya minik kalıplara) yayıp pişirin. (benim tamamen pişirdiklerim sonradan ıspanak ilavesiyle tekrar pişirince biraz kuru oldular bu yüzden ön pişirmeyi çok uzun tutmamakta yarar var.)

İç Malzeme

* 1 orta boy soğan
* mantar, arzuya göre
* 1 kg ıspanak
* tuz karabiber
* beyaz peynir
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı un, silme
* 2 su bardağı süt


1. Soğanı mantarla kavurup mantar suyunu çekene kadar pişirin, yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir ekleyin.
2. Unu sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişirerek beşamel sos elde edin.
3. Kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp sos kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder