11 Ekim 2011 Salı

Kestaneli Toplar


Malzemeler:

* 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
* 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
* 1 portakalın suyu
* 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
* 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
* yarım çay bardağı süt

üzeri için:

* eritilmiş çikolata
* antep fıstığı / hindistan cevizi

Hazırlanması:

1. Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
2. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder