11 Ekim 2011 Salı

Kayisili Muhallebi


Malzemeler:

* 3 kahve fincanı toz şeker
* 3 kahve fincanı un
* 1 litre süt
* 1 yumurta sarısı
* Vanilya
* 75 gr tereyağ
* 8-10 kuru kayısı
* Biraz badem
* Ayrıca 1 bardak şeker

Hazırlanması:

1. Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
2. 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
3. Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder