9 Şubat 2011 Çarşamba

Fırında Makarna


Fırında Makarna tarifi Malzemeler :
500 gr çubuk makarna
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet Yumurta
200 gr. Kaşar Peynir
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi :
Makarnaları kırmadan haşlayıp, suyunu süzünüz.

Bir tepsiye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.

Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.

Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.

Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.

En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.

Fırından üzeri kızardıktan sonra çıkarıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder