8 Şubat 2011 Salı

İrmik Tatlısı (Geleneksel)


Malzemeler:
5 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı (150 gr) irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 portakalın kabuk rendesi
2 paket Eti piknik kakaolu bisküvi
Üzeri için
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi


Hazırlanışı:
Sütün içine irmik, tereyağı, şeker ve portakal kabuğu rendesi eklenip kaynatarak koyu bir muhallebi elde edilir. Tepsiye yarısından biraz azı dökülüp düzeltilir. Üzerine bisküviler yerleştirilir. Üzerine kalan irmik tatlısı sıcak sıcak dökülüp düzeltilir. En üzerine hindistan cevizi serpilip soğutulur. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder