2 Şubat 2011 Çarşamba

Ayva Tatlısı

Malzemeler:
4 Ayva
1.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 adet karanfil
Kırmızı gıda boyası veya lohusa şekeri
Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı veya ceviz

Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdeklerinden ayıklayın ve isteğinize göre dörde veya ikiye bölün. Önce ayvaları kırmızı gıda boyalı su ile kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine toz şeker serpin ve karanfilini ekleyin. Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın. Afiyet olsun.
(Not: kırmızı gıda boyasından çok az kullanın, çünkü çok renk verir!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder