25 Şubat 2011 Cuma

Kolay Cheesecake


2 paket yulaflı bisküvi
125 gram eritilmiş margarin
Üzeri için:
... 2 paket limon jölesi
1 paket labne peyniri
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Sosu için:
2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çilek püresi

Yapılışı
JÖLELERİ hazırlayın (püf noktasına dikkat!). Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile mikserleyin. Krem şantiye hazırladığınız jöleli karışımı ve labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvileri robottan geçirip erimiş margarinle tekrar karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba yayın. Jöleli karışımı bisküvilerin üzerine yayıp buzdolabında 1 gece bekletin. Sos için vişne suyu, nişasta ve tozşekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp çilek püresini ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra kelepçeli kalıptaki cheesecake'in üzerine yayın. Donması için buzdolabında 1-2 saat daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder