26 Şubat 2011 Cumartesi

Pizza

(üyelerimizden Funda Kökkülünk Çayboylu'ya bizimle PİZZA tarifini paylaştığı için teşekkür ederiz.)

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kekik
Pul biber, kara biber,
1 çay bardağı su
Not: Sos için ev salçası da ilave ettim ya da hazır satılan domates soslarından da kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu da ayrı bir lezzet katacaktır.

İçine; dilediğiniz her türlü malzemeyi kullanabilirsiniz, ben bu hamurdan üç tane pizza yaptım, biri sadece pastırma ve sucuk ile diğerlerinde mısır, küp domates ve zeytin dilimleri de kullandım. Üzerlerine de bol miktarda kaşar peyniri rendesi kullanmanız gerekir.

Hazırlanışı:
İnstant mayayı bir kasede ılık su ile karıştırın. Hamur yoğurma kabına un, tuz, sıvıyağ ve mayayı alarak yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. İyice bütünleşen hamurun üzerini örterek 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Hamurun dinlenmesini beklerken sosu hazırlayabilirsiniz. Sos malzemelerini dilediğiniz şekilde damak tadınıza göre seçebilirsiniz. Sos koyu kıvamlı olursa biraz su ile seyreltebilirsiniz.

Hamuru 3 eşit parçaya bölerek merdane ile daire şeklinde açın. Fotoğraflarda olduğu gibi kenarlarından içe katlayın ve hamuru fırına sürerek 10 dakika kadar 180 derecede pişirin.

Pizza hamurunu fırından alarak sosu sürün ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri dizerek fırına tekrar sürün. Hamurun kenarları pembeleşmeye başladığında pizzayı bir kez fırından çıkartarak kaşar peynirini ilave edin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eridiğinde pizzanız artık hazırdır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder