17 Şubat 2011 Perşembe

Krep


Malzemeler:
• 1.5 su b.süt
• 1.5 su b.un
• 2 yumurta
• 1 çay b.sıvıyağ
• tuz

Yapılışı:
Bütün malzemeleri derin bir kapta mikser yardımıyla karıştırın. Karışımdan küçük kepçe ile bir kepçe alın ve tavaya dökün, yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar yapıyor. Ve tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın. Krep tavadan kolay ayrıldığı anda hop diğer tarafını çevirin ve bir süre kızarmasını bekleyin. Her iki taraf için de 30 saniye gibi bir süre. Kalan karışımı aynı şekilde pişirmeye devam edin.

Küçük tava kullanmanız ve krepinizin ince olması tavada kolay hoplatarak çevirmenizi sağlıyor. Burda bir tahta spatulada kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder