9 Şubat 2011 Çarşamba

Karniyarik


Patlıcan Karnıyarık tarifi Malzemeler :

6 adet Patlıcan (küçük)
250 gr. Kıyma (dana)
2 adet Soğan
2-3 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
2-3 adet Biber (sivri)
3-4 çorba kaşığı Yağ
Karabiber
Tuz

Hazirlanisi :

1. Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.

2. Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

3. İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.

4. Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.

5. Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse "patlıcan oturma" olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder