21 Aralık 2011 Çarşamba

Etli , Eksili Bal Kabagi Corbasi


Malzemeler;

* 700 gr kusbasi dogranmis et
* 1 su bardagi haslanmis nohut
* yarim kg Bal kabagi
* 1 tane kuru sogan
* 1 yemek kasigi domates salcasi
* 2 yemek kasigi tereyag yada margarin
* nar eksisi yada limon suyu,tuz,karabiber,kuru nane


Yapilisi;
Etleri bir tencereye alip yeteri kadar su ilavesi ile haslayin.Önceden islatilmis ve haslanmis nohutlari,kücük küpler seklinde kabugu soyulup dogramis bal kabaginida ilave edip tuz ve karabiber ilavesi ile tadlandirin.Ayri bir tavada teryaginda yemeklik dogranmis kuru sogan,nane ve salcayi kavurup yemegin icine bu karisimi ve limon suyu yada nar eksini damak zevkinize göre ilave edin.Kabaklar yumusayana kadar pisirip sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder