21 Aralık 2011 Çarşamba

Midye Tatlisi


MALZEMELER:

1 yumurta
yarım p. yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fiske tuz

alabildiği kadar un


iç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz


şerbeti için:
3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arada şerbeti de hazırlanır.
başka bir kapta hamur yoğrulur.hazırlanan hamur 10 - 12 be

zeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra
hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu

haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak
kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eri

tilmiştereyağı sürülerek
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak ş

ekilde şerbeti verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder