21 Aralık 2011 Çarşamba

Frenk Üzümü Receli


MALZEMELER

* 500 gr şeker
* 1 adet limon
* 2.5 su bardağı su
* 1 kg frenk üzümü


Hazirlanisi:
Frenk üzümlerini yıkayın, sularını süzün. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.Şurup kıvamını bulduğunda frenk üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını alinca limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 5-10 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında cam kavanozlara boşaltın, soğuyunca kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder