21 Aralık 2011 Çarşamba

icli Köfte


Malzemeler:

* 1 Kg Köftelik Bulgur
* 1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
* 2 Yumurta
* 1 Su Bardağı Un
* 3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
* 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
* Kimyon,tuz
* 1 Demet Maydanoz

İç malzemesi:

* 250 gr Köftelik Kıyma
* 125 gr Margarin
* 4 Orta Boy Soğan
* 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
* Karabiber, Pulbiber, Tuz


Kizartmak icin bol siviyag

HAZIRLANIŞI :
Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.
Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın şişmesini bekleyin.
Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ilave
edin. Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın. Bütün malzemeyi birbirine yedirecek
şekilde iki elinizin arasında ovarak özleşene kadar yoğurun. Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar
serpin. Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.
Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve
elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın. Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonra kapatıp yuvarlayın.Bol ve kizgin yagda kizartin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder