21 Aralık 2011 Çarşamba

Patates Dolmasi


Malzemeler:
yarim kg Kusbasi dogranmis et
4-5 tane Patates
1 corba kasigi siviyag
2 tane sivribiber
1 tane kurusogan
1 tane domates
1 dis sarmisak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kizartmak icin siviyag

yapilisi:
Patatesleri soyun. Içlerini kasik yardimiyla oyun.Kizgin sivi yagda kizartin.Siviyagi tencereye alin etle sogani küçük dogranmis biberi ve domatesi,sarimsaklari bahartlari ilave edip etler yumusayincaya kadar pisirin.
Patateslerin içlerine doldurun.Üzerine bir dilim domates ve biber yerlestirip firin tepsisine dizip, 1 çay bardagi suyla önceden isitilmis 200 dereceli firinda 15 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder