21 Aralık 2011 Çarşamba

Köfteli Kereviz Corbasi


Malzemeler:

1 tane küp küp dogranmis kereviz
1 tane küp dogranmis havuc
2 tane küp dogranmis patates
1 limon suyu
4 su bardagi su
yarim demet ince kiyilmis maydanoz
tuz

terbiyesi icin:

3-4 corba kasigi yogurt
1 yumurta
2 corba kasigi un

Köfte malzemesi:

350 gr kıyma
1 tane kuru sogan
2 dilim bayat ekmek içi
tuz karabiber
1 yumurta
tüm malzemeyi yogurup minik köfteler seklinde yuvarlayin


Yapilisi:
Bütün sebzeleri yıkayıp soyup küp küp doğrayıp 4 bardak suyla limon suyunuda ilave edip sebzeler yumusayincaya kadar haslayin minik minik misket seklindeki köfteleride ilave edin bir iki dakika daha kaynatin,bir kabin icinde un yumurta ve yogurdu iyice cirpin sebzelerin icine yavas yavas ilave edin.Ayri bir tavada tereyaginida eritip corbaya ilave edin(arzuya göre kirmizi biberde kullanabilirsiniz).Maydanozlarida katip ocaktan alin.Sicak sicak servis yapin..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder