21 Aralık 2011 Çarşamba
Ispanakli Pasta
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi haslanmis püre haline getirilmis ispanak
yarim su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardagi un
Ara kremasi icin;
1 paket hazir muzlu puding
3 su bardagi süt
üzeri icin;
1 paket krem santi
1 su bardagi süt
Yapilisi:
Yumurtayi sekerle iyice köpük köpük olana kadar cirpin.Sivi yagi,ispanak püresinide ilave edip tekrar cirpin.Unu kabartma tozunu ve vanilyayida ilave edip cirpin.Yaglanmis 26 cm lik kelepceli kaliba harci döküp,önceden isitilmis 170 dereceli firinda 30-40 dakika pisirin.Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.Kekin kenar kisimlarini bicakla düzelterek kek kirintilari alip bunlari rondodan gecirin. Muzlu pudingi 3 su bardagi sütle pisirin ve ilimaya birakin.Soguyan keki ikiye kesin.Tek katina muzlu pudingi yayip diger yarisini üstüne kapatin.Kremsantiyi 1 su bardagi sütle cirpin ve üzerine düzgünce sürün.Rondodan gecirilmis kek kirintilarinida üzerine serpistirin ve servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder