21 Aralık 2011 Çarşamba

Kabak Cicegi Dolmasi


Yarım kilo pirinç
1 baş büyük soğan(rendelenmiş)
1 limon
1 tutam tuz,
karabiber ve kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağ
3 adet domates(rendelenmiş)
30 adet kabak çiçeği


Yapılışı:
Kabak çiçekleri gün doğmadan toplanır.Nazik bir şekilde tek tek bol suyla yıkanır. Ters çevrilerek suları süzdürülür. Pirinç ve diğer malzemelr karıştırılıp çiçeklerin içine doldurulur. Kabak çiçeklerinin ağzı zarf gibi kapatılır. Geniş tabanlı çelik veya teflon tencerenin altı yağlandıktan sonra dolmalar yanyana dizilir. Üstünü örtmeyecek kadar su konur,hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Yirmi-otuz dakika demlendirilir. Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder