21 Nisan 2011 Perşembe

Arnavut Cigeri


Malzemeler :

2 Orta boy kuru soğan
1 koyun ciğeri
yarım su bardağı un
yarım demet maydanoz
bir yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 bardak zeytin yağı

Yapilisi :

Kara ciğerin zarını ve sinirlerini temizleyip küçük kareler halinde doğranır. büyük bir tepsiye konan doğranmış ciğerlerin üzerine bir çorba kaşığı pul biber dökülür ve karıştırılır yarım saat kadar bekletilir. pişireceğiniz kadar ciğeri kızartılmadan önce iyice una bulayıp fazla unu dökmek için bir süzgeçe konur ve silkelenir daha sonra tavada önceden kızdırılmış bir bardak zeytin yağının içinde yaklaşık bir dakika kadar karıştırarak kızartılır.
Ciğerlerin hepsi kızardıktan sonra yarım fincan zeytin yağını kızdırıp içine yarım kaşık pul biber dökülür ve karıştırıp ocaktan alınır kızgın biberli yağ kızaran ciğerlerin üzerine dökülür önceden hilal şeklinde doğranmış kuru soğanları tuzlamadan soğuk su ile ovarak yıkanır ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılıp yeterince tuz ve az kara biber dökülür servis tabağına yerleştirilir ciğerle birlikte servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder