21 Nisan 2011 Perşembe

Ginnis ( Cerkez Yemegi )


Malzemeler :

1 kilo un
yeteri kadar su
1 corba kasigi tuz

1 tavuk
8-10 dis sarmisak

haslamak icin de su

Yapilisi :

Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilir.hamurun kivami sert olmali.
Tavuk da buyuk bir tencereye konup az tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir.bir kenarda bekletilir.
Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilir.butun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinir.
Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilir.arada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilir.
Sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilip bu kaseler de tepsinin icine oturtulur ve servis yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder