21 Nisan 2011 Perşembe

Kayseri Yag Mantisi



Malzemeler :

1 paket yaş maya
3 su bardağı su
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
bir tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Ic Malzemeler :

300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
biraz kara biber tuz

üzeri için sarımsaklı yoğurt kırmızı pul biber

bütün malzemeleri yoğurup hamuru elde ediyoruz iç harcıda 1 tavada kavuruyoruz hamuru 2 ye bölüp büyükçe açıp iç harçtan 1 çay bardağının ortasına gelecek şekilde koyuyoruz diğer hamuru açıp üstüne kapatıp çay bardağıyla kesiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz üstüne yoğurdunu dökerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder