19 Nisan 2011 Salı

Köstebek Pasta



Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta100 g yumuşak margarin2
yumurta7-8 yemek kaşığı sütKrema karışımı için:3,5 çay bardağı soğuk
süt2-3 adet muz


Hazırlanışı:

Pasta un karışımını çırpma kabına koyup üzerine 100 g yumuşak margarin, 7-8
yemek kaşığı süt ve 2 yumurta ilave edin ve mikser ile önce yavaş, sonra hızlı
devirde 3 dakika süre ile çırpın. Hamuru 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek
kalıbına döküp 160°C’ye ısıtılmış fırında, 25-35 dakika süre ile pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarın. Soğuyan tabanı, pasta tabağına yerleştirin ve 1 cm
kenar bırakıp, bir kaşık yardımı ile 0.5 cm derinliğinde oyun. Bu pasta
kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Muzları soyup, boyuna ikiye kesin ve
düz tarafı alta gelecek şekilde, pastanın oyulan kısmına yerleştirin. Çırpma
kabına 3,5 çay bardağı soğuk süt koyup üzerine krema poşetini boşaltın ve mikser
ile 2-3 dakika çırpın. Daha sonra çikolata parçalarını da ilave edip hafifçe
karıştırın. Bu kremayı önce muzların üzerinden başlayarak yaymaya başlayın ve
kubbe şekli verin. Hazırlanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe
bastırarak ve kremayı tamamen kapatacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında
yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder