19 Nisan 2011 Salı

Gözleme



Malzemeler:

5 su bardağı un
Ceviz büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Sıcak su veya süt
Sıvı yağ
tuz


Yapılışı: Unun ortası havuz gibi açılır. Maya ve şeker ortasına konup el dayanacak sıcaklıktaki su ile eritilir. unun kenarlarına tuz serpilir. Hamur yeterince ılık su ilavesi ile yoğrularak ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülerek yarım saat mayalandırılır. Hamur kabarınca yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılıp un ile ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkanın üzerinde sıvı yağ gezdirilir.İçten dışa katlanıp açılarak her tarafı yağlanır. Rulo yapılarak yuvarlatılır. Rulo olan hamur uzatılır ve gül böreği gibi sarılarak bütün bezeler bu şekilde yapılıp tepsiye veya tezgah üzerine dizilir. Bütün bezeler bitince merdane ile tek tek biraz kalın olacak şekilde açılır. Yağsız tavada spatula ile ters yüz yaparak pişirilir. Not: Ters yüz yaparken az tereyağ sürebilirsiniz..Açtığınız yufkanın içini sıvı yağ ile yağladıktan sonra peynirli, kıymalı, ıspanaklı veya patatesli iç koyarak katlayıp da çeşitli gözlemeler yapabilirsiniz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder