25 Nisan 2011 Pazartesi

Cikolata Soslu Bisküvili Pasta


Malzemeler :

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
2 adet muz
1 paket yulaf li bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi


Sos için:
Yarım su bardağı su veya süt
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao

Yapilisi :

Krem santiyi 1,5 su bardağı soguk sütle, mikserle çırpın. Sonra kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinizle ufalayarak ekleyin.(çok ufalamayın) Küçük parçalar seklinde kestiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Istediğiniz sekildeki bir kalıbın içine alüminyum folyo yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba aktarin.
İyice bastırarak, kalıbın şeklini almasını sağlayın. Buzlukta 1 saat bekletin.

Sos için, 1 su bardağı tozşekeri ve yarım su bardağı suyu kaynatın. Sonra çok az su ile erittiğiniz 1 çorba kaşığı kakaoyu ve nişastayi ekleyin.
Koyu bir kıvam alana dek kaynatın. Ilındıktan sonra buzluktan çıkardığınız ve servis tabağına ters çevirdiğiniz pastanin üzerine dökün. İstediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
NOT:sosunu hazırlamaya vaktiniz yoksa. yarım paket hazır sosu 1 bardak sütle pişirip ılındıktan sonra üstüne dökebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder