19 Nisan 2011 Salı

Laz Böregi



Malzemeler

9 yufka
5 su bardağı süt
500 gr şeker
250 gr tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı ceviz
5 çorba kaşığı tepeleme un

Şerbet için
4 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/2 limonun suyu


YAPILIŞI
Süt, şeker, yumurta ve unu karıştırın. Kısık ateşte devamlı pişirerek muhallebi kıvamına getirin. Üç yufkayı tepsiye yayıp üzerine hazırladığınız karışımın yarısını dökün. Diğer üç yufkayı üzerine yerleştirip karışımın kalanını boşaltın. Kalan üç yufkayı da üstüne kapatın. 250 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Yağı bir tavada eritip, böreğin üzerine dökün. Dövülmüş cevizi üzerine serperek servis yapın. Dilerseniz böreğinizin daha tatlı olması için şerbeti hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz. Bu işlem yapılırken, şerbetin ve böreğin soğuk olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder