25 Nisan 2011 Pazartesi

Berliner



Malzemeler:

400 gr un
25 gr süt
50 gr margarin
40 gr tozşeker
25 gr yaşmaya
2 adet yumurta
7 gr tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Süslemek için:

Kayısı marmelatı
Çikolata

Yapilisi :

Geniş bir kaba un konulur ,ortası açılır , bütün malzemeler konularak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Üstü nemli bir bezle örtülerek 5 dk dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartılıp yuvarlanıp unlanmış bir bezin üzerine dizilir. 20-30 dk üzeri nemli bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurları orta ateşte ki yağın içine atılır. Her iki tarafı kızarınca kağıt havlu üzerine alınır soğumaya bırakılır. Soğuyan berlinerlerin içine pasta enjektörünün ince ve uzun parçası ile marmelat enjekte edilir.Üzerine pudra şekeri serpip eritilmiş çikolata ile üzerini kaplayalım ve servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder