25 Nisan 2011 Pazartesi

Jöleli Pasta




Malzemeler :

1 PAKET [170 GR] VİŞNE JOLESİ
1 PAKET [15 ML ] JELATİN
3 KAP SU KAYNAMIŞ
10 ADET TAZE VEYA KONSERVE VİŞNE
[RECELDE OLABİLİR]
ORTASI ACIK KEK KALIBI

ÖNCE VİŞNELERİ EŞİT ARALIKLARLA KALIBIN ALTINA YERLESTİRİN.
3 KAP KAYNAMIS SU İLE JOLE VE JELATİNİ PLASTİK KAP İCİNDE ERİTİN.
BU KARISIMDAN BİR KAB ALIP YAVASÇA KALIBA VİŞNELERİN ÜSTÜNE BOSALTIN.
DİKKATLİ OLUN VİŞNELERİN YERİ BOZULMASN.
BUZLUĞA KOYUP 15 DK BEKLEYİN JOLE SERTLEŞŞİN.

BİR KAP DAHA JOLENİN İCİNDEN ALIN VE İCİNE 5 YEMEK KASIGI YOGURT KOYUP MİKSERDE KARIŞTIRIN.İKİNCİ KAT OLARAK KALIBA YAVASCA BOSALTIN.TEKRAR BUZLUKTA 15 DK BEKLETİN.

SON KALAN BİR KAP JOLE KARISIMININ İCİNE 10 ADET PÖTİBÖR BİSKÜVİSİNİ KOYUP MİXERDE KARISTIRIN.UCUNU VE SON KAT OLARAK YAVAS YAVAS KALIBA BOSALTIN.TEKRAR BUZLUKTA 15 DK TUTARAK SERTLESMESINI BEKLEYIN.

JOLEYI KALIPTAN CIKARMAK ICIN MUSLUGA SICAK SU DOLDURUP,KALIBI İCİNDE 15 SANIYE TUTUN.KENARLARINI HAFİFCE PASTIRARAK KALIPTAN AYRILMASINA YARDIM EDİN.
TERS CEVIREREK GENIS VE DÜZ SERVİS TABAGINA BOSALTIN.

ARZU EDERSENİZ ORTASINA KREM SANTI DOLDURUP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder