19 Nisan 2011 Salı

Enginar Dolmasi



Malzemeler:

4 adet dilim enginar
Orta boy garnitür bezelye(havuçlu, patatesli)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
Yarım bağ dere otu
Tuz

Yapılışı: Enginarları yayvan bir tencereye diziniz. Garnitür bezelyenin üzerine dere otunu ince kıyıp ilave ediniz ve karıştırınız. Bezelyeli kaşıkla enginarların içine doldurunuz. Artan bezelyeyi enginarların etrafına yerleştiriniz. Bir su bardağına sıvı yağ, limon suyunu ve şekerini koyup karıştırınız. Bu karışımı enginarların üzerine gezdiriniz. Üzerine tuz ile ılık suyu ekleyip orta ateşte pişiriniz. Pişince dere otu ile servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder