25 Nisan 2011 Pazartesi

Paskalya Cöregi


Malzemeler :

500 gram(3,5 su bardağı) un
3 yumurta
50 gram margarin
100 gram(Yarım su bardağından biraz yukarı)pudra şekeri
1 kahve kaşığı toz bira mayası veya ceviz büyüklüğünde yaş maya
2 su bardağı su
1 çay kaşığı mahlep
Dövülmüş fındık içi
1 tutam tuz

Yapılışı:

Unun ortasını açınız. Mayayı ılık suyun yarısı ile biraz un karıştırarak iyice ezin ve bir süre bekletin.Hamurun üzeri çatlayınca tekrar ortasını açıp 2 yumurtayı, yağı, pudra şekerini, mahlepi ve tuzu katıp kalan su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Üzerini kuru bir bez ile örterek ılık yerde 10-15 dakika dinlendirin. Beklettiğiniz hamuru tekrar yoğurarak 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı tezgah üzerinde rulo şekinde yuvarlayarak 15-20 cm boyunda çubuklar yapın. Sonra 3 çubuğun ucunu birleştirerek ve saç örgüsü gibi örerek birleştirin. Diğer hamurlarıda aynı şekilde yaparak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziniz. Ilık yerde 15-20 dakika bekletip mayalandırınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp ve fındık içi serpip ısınmış fırında pişiriniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder