28 Nisan 2011 Perşembe

İncir Pastası


Özgül Arkadaşımıza tarifini bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.


Özgül: İncir Pastası kulağa ve göze uğraştırıcı gibi gelsede hem çok pratik hem de çok lezzetlidir, şiddetle tavsiye ederim. 3 aşamadan oluşuyor: kekin yapımı,şerbetin yapımı ve kremanın yapımı:)

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası(buğday nişastası da olur)
2 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
1 çay kaşığı margarin ya da tereyağı

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve(granül kahve evde yoksa onun yerine şeker miktarını azaltıp 2 paket 3ü bir arada koyuyorum)
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:
Hindistan cevizi


Hazırlanışı
Önce incirleri sıcak suda 5 dk kadar bekletin. Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, tarçını ekleyin sonra cevizleri de ilave ederek çırpın. En son inciri una bulayarak karışımın içine döküp karıştırın. Orta boy bir borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin(35-40dk). Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.
Muhallebi için belirtilen ölçülerde süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin. Dilimlemeden önce üzerine bol hindistan cevizi serpin.

(Muhallebisinde 1 litre süt kullanıyorum biraz kalın bir kat oluyor daha ince bir kat istiyorsanız ölçüleri azaltabilirsiniz.)

Not:Kekte süt ve yağ yok. Hafif ve yumuşacık bir kek oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder