27 Nisan 2011 Çarşamba

Dondurmalı Tiramisu


Malzemeler :
• 1 adet kakaolu pasta tabanı

Kreması için:
• 3,5 su b. süt
• 1 su b. tozşeker
• 2 çorba k. nişasta
• 1 çorba k. un
• 1 p. vanilya
• 1 kutu labne peyniri

Islatmak için:
• 2 çorba k. tozşeker
• 2 çorba k. granül kahve
• 1 su b. sıcak su

Üzeri için:
• Dondurma
• Kakao

Hazırlanışı :
İlk olarak kreması için tencereye süt alın. Üzerine un, nişasta, vanilya ve toz şeker ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebi ılınınca içine labne peyniri ekleyerek iyice çırpın.
Diğer tarafta keki ıslatmak için kahve ve şekeri kaynar su ile karıştırın. Yarım pasta kekini bu karışım ile ıslatın. Daha sonra ilk sıcaklığı çıkan kremanın yarısını üzerine dökün. Daha sonra diğer pasta kekini üzerine kapatın. Kalan kahveli karışım ile ıslattıktan sonra kalan kremayı üzerine dökerek soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerini önce kakao ile kaplayın. Daha sonra dondurma topları ile süsleyerek soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder