25 Nisan 2011 Pazartesi

Gülen Poaca



Malzemeler :

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı peynir(kaşar veya beyaz peynir)
1 yumurta,1 tatlı kaşığı şeker,1/2 tatlı kaşığı tuz, yarım paket ınstant kuru hamur mayası(dr oether), alabildiği kadar un(6-7 çay bardağı)

Üzeri için: bir kâse çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,1 domates,1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, peynir, tuz,şeker, yarım paket kuru maya, ılık süt koyup çırpma teli ile çırpın. Elediğiniz unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sıralayın, yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın hamurların üzerine sürün. Resimdeki gibi zeytinlerden göz, domates dilimlerinden ağız yapın. ılık bir yerde veya güneş alan yerde yarım saat mayalanması için bekletin..Hamurlar mayalandığında önceden ısıtılmış fırında pişirin..sık sık kontrol edin ince olduğu için çabuk pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder