19 Nisan 2011 Salı

Tavuk Kümeste



Malzemeler :

3 Su B. Pirinç

3 Su B. Su

1 Çay B. Sıvıyağ

Sade Organik Tuz

Köftesi İçin:

Yarım Kg. Kıyma

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

2 Dilim Bayat Ekmek İçi

Tuz

Karabiber

Kimyon

10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da Tavuk Yumurtası

Bahçesi İçin:

Dereotu

Maydanoz



Hazırlanışı

Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek
içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak tuz,karabiber ve kimyon ilave
edin ve köfte harcını yoğurun.

10 adet bıldıcın yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın
ve elinizle açın. köfte harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını
alınve kapatın ve elinizle yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri
kızartın. Pilavı için tencerye sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı
pirinci ilave edinve kavurun.

Daha sona üzerine ıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına
ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam
kaba alın ve ters çevirip servis tabağının ortasına alın. Pilavın
kenarlarına köfteleri ilave edin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder