20 Nisan 2011 Çarşamba

Yufkali Kadayif Tatlisi


Malzemeler :

Yarım kilo kadayıf
2 adet yufka
Yarım paket margarin
Fındık veya ceviz içi

Şerbeti için:
750 gram( 3,5 su bardağı)şeker
3 su bardağı su
1 kaşık limon suyu

Yapılışı:

2 yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye bölünüz. Yarım paket margarini eritip kadayıfın içine dökerek ve karıştırarak harmanlayınız. Fındık içini ilave edip karıştırdıktan sonra bir yarım yufkanın içine yeteri kadar serilip geniş tarafından rulo şeklinde sarılır.1,5-2 cm genişliğinde keserek, yağlanmış tepsiye kesik tarafları üste gelecek şekilde dizilir. Diğer yarım yufkalarda ayın şekilde yapıldıktan sonra ısınmış fırında kızartılır. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülüp çektirilir. Fındık içi, kaymak veya dondurma ile servis yapılır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder