20 Nisan 2011 Çarşamba

Kadayifli Muhallebi


Malzemeler :

1 litre süt.
1 su bardağı şeker.
3 yemek kaşığı un.
1 poşet krem şanti..
falım sakız
250.300 gr kadatıf bildiğimiz yaş kadayıf.
3 yemek kaşığı margarin.
4 kaşık şeker.
1 su bardağıda iri ceviz yada fındık..
Yapilisi :
unu şekeri bir tutam tuzu karıştırıp..içine sütü koyalım .Ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelsin.koyulaşınca altını kapatalım.sakızı içine atalım.arada karıştırıp soğutalım
Margarin ve kadayıfı ve şekeri koyup tencerede karıştıra karşıtıra kavuralım.. kadayıflar karıştırdıkça kırılıp küçülüceklerdir..kısık ateşte ama yoksa birden yanar..rengi dönünce iri çekilmiş cevizi içine atıp biraz da onlarla kavuralım..
borcama önce kadayıfın yarısını sıkı sıkı elinle bastırarak serelim.üzerine hazırladığımız muhallebiyi..daha üstünede önceden çırpıp dolaba bekletitiğin krem şantiyi güzelce düşeyelim.
daha üstünede kalan diğer kadayıfı koyup dolapta soğutalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder