20 Nisan 2011 Çarşamba

Portakalli Kurabiye


Malzemeler :

2 adet portakal
1 su bardağı şeker
1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı zeytinyağ
1/2 Çay bardağı toz şeker (üzeri için)

Yapilisi :

Yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır.
İki adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi ilave edilir.
Yağ, kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğrulur.
Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüküğünde toplar yapılır.
Topların üstüne fırçayla yumurta beyazı sürülür. Sonra da tozşeker serpilir. önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder