20 Nisan 2011 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler :

(Dikdörtgen büyük fırın tepsisi için malzemeler)
Pandispanya hamuru:
5 yumurta
150 gram( 2,5 çay bardağı un)
125 gram(2,5 kahve fincanı şeker)
Yarım paket kabartma tozu
Vanilya
Pudra şekeri
2 muz

Kreması için:
Yarım litre süt( 2 su bardağı)
1 çay bardağı şeker
1 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1 ceviz büyüklüğünde margarin

Yapılışı: Yumurtaları şeker ile birlikte yoğurt kıvamına gelene kadar çırpınız. Unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırınız. Kabarıp yoğurt kıvamına gelmiş yumurta karışımına unu eleyerek yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak yediriniz. Fırın tepsisini margarin ile iyice yağlayıp bir kaşık un serpiniz. Tepsinin altına vurarak unu her tara yayınız ve fazla unu(tepsinin yanlarınıda aynı şekilde yağlayıp unlayınız yapışmasın) dökünüz. Hamuru tepsiye yayıp kaşık yardımı ile düzeltiniz. Fırında fazla kızartmadan pişiriniz(30 dakika fırının kapağını açmadan). Pişen ince keki soğumadan spatula yardımı ile tepsiden alınız. Biraz kızaran alt ve üst kabuğunu soyunuz. Kremayı; sütü, şekeri, unu, nişastayı muhallebi kıvamında pişirip içine yağı katıp eriyince ocaktan alınız, İçine vanilyayı katıp, karıştırarak ılıklaştırınız. Krem şantiyi ilave edip mikserle iyice çırpınız. İki tane aleminyum folayayı yan yana getirip(diklemesine)üzerine keki koyunuz. Kekin üzerine kremayı yayınız. Muzları soyup, kenarına bütün dizip sarınız, Folyayı biraz sıkıca sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletiniz(akşamdan yapıp ertesi günde çıkarabilirsiniz). Buzdolabından çıkarınca üzerine pudra şekerini eleyerek ve dilimleyerek servis yapınız.
Not: Yumurtalar küçük ise bir tane fazla koyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder