15 Mayıs 2011 Pazar

Cevizli Tarator



Malzemeler:

1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3 dilim ekmek
6 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım limonun suyu
Tuz

Yapılışı:

Cevizleri mutfak robotunda iri çekin. Ekmek içini mutfak robotunda çekip su ile nemlendirerek suyunu süzdürün.
Sarımsakları ince kıyın. Salça, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın.
Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.
Cevizli taratoru biber salçası ile hazırlayabilir, cam kavanozda ve buzdolabında 15 gün saklayabilirsiniz, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder