15 Mayıs 2011 Pazar

Sevgili Pastasi


Malzemeler :

6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker

Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
3 çorba kaşığı un
Yarım kg süt
Yarım paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
Renkli şekerlemeler

Yapılışı :

Pastanın keki için, derin bir kasede yumurta ve tozşekeri mikserle koyu yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Limon suyu ve vanilya ilave edip, 1 dakika daha çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve pastayı enlemesine 2 eşit parçaya kesin. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyip eritin. Kek parçalarını sütle ıslatın. Diğer taraftan krema için, bir tencerede yumurta, tozşeker ve unu iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun. Sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kaynayınca tencereyi ocaktan alıp, vanilya ve margarini ilave edin. Islattığınız kekin alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. Diğer kek parçasının kesilmiş kısmına da ince bir tabaka krema sürüp, damla çikolata serpin ve kremalı kekin üzerine kapatın. Üzeri için, bir kasede krem şanti ile soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Kekin her tarafını krem şanti ile kaplayın. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder