15 Mayıs 2011 Pazar

Sarimsakli Köfte


Malzemeler :

1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı kaynar su
1,5 su bardağı un
½ su bardağı su

Haşlamak için :
1 litre kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için
3 orta boy domates
½ çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;Maydanoz

Yapilisi :

Bulgur ve kaynar suyu karıştırıp şişmesi için 20 dakika bekletin.Bulgurları yogurma kabına alın,unu ilave edin.Elinizi ıslata ıslata sert bir hamur yoğurun.Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını parmak ucuyla çukur yapın.1 litre suyu kaynatın.1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Tüm köfteleri yumuşayıncaya dek haşlayın, süzün.Ayrı bir yerde rendelenmiş domates,ezilmiş sarımsak ve sıvıyağı kavurun.Baharatları ekleyip karışrırın.Köfteleri sosun içine koyup 5 dakika kısık ateşte pişirin.Servis tabağına alın.Kıyılmış maydanoz ve limon suyu gezdirip ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder