15 Mayıs 2011 Pazar

Kazandibi


Malzemeler :

• 1 su bardağı şeker

• 1 litre süt

• 5 çorba kaşığı pirinç unu

• 1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:

Bir tencereye pirinç ununu koyup kısık ateşte hafif sararıncaya kadar
kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak,
kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin.
Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde
çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste
gelecek şekilde servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder