15 Mayıs 2011 Pazar

Dereotlu Peynirli Tart




Malzemeler:
125 gr yumuşatılmış margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

İç harcı için;
Yarım demet dereotu
3 yumurta
300 gr beyaz peynir

Yapılışı:

Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın. Kalan hamuru tart kalıbına açıp yerleştirin.
İç harcı için yumurtaları çırpın. Çatalla ezdiğiniz peynir ve ince doğranmış dereotunu ilave edin. Hamurun üzerine harcı dökün. Ayırdığınız hamuru oklavayla açıp şerit hamurlar keserek üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder