4 Mayıs 2011 Çarşamba

Umac Corbasi


Malzemeler :

1 Su Bardağı Un(yoğurmak için yarım cay bardağından biraz az su)
5 Su Bardağı Su
1 YUMURTA ve Biraz Nane
Bir Tatlı kaşığı Kadar Salca
tercihinize göre kullanacağınız yağ az yada çok sizin tercihinize kalmış..

Yapilisi :

Tencereye yağımızı koyalım üzerine 5 su bardağı suyumuzu ilave edip kaynamaya bırakalım diğer tarafta 1 bardak unun içine yarım cay bardağından biraz az suyumuzu ilave edip elimizle unu ufalıyalım unlu biir karışım ve irili ufaklıklı hamur elde etmemiz gerekir bunları bir kenarda bekletelim başka bir kapta 1 yumurta biraz tuz ve yumurta alabilidiğince un koyup başka bir hamur elde ediyorum bu hamurlardan nohut büyüklüğünde misketler yapıp yağda kızartıyoruz sonra kaynamakta olan tenceremize bu hamur misketleri ve diğer tarafta beklettiğimiz unlu hamurlarımızı k yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz misket hamurlar pişene kadar kaynatıp üzerine kırmızı biber ve naneli yağ gezdiriyouz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder