15 Mayıs 2011 Pazar

KIRPIK



Malzemeler:

1 su bardağı ayçiçeği yağı
4.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket Instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
400 gr rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Unu derin bir kaba aktarın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu serpip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp 1 su bardağı ılık su ve ayçiçeği yağı ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bez örterek ılık bir ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 20 dakika daha bekletip, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
Poğaçalar fırından çıktıktan sonra sıcakken bıçakla aralarını kesip, peynir yerleştirin. Taşan kısmını ince kıyılmış maydanoza bulayıp kırpık görünüm almasını sağlayın. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder